[beszámoló] Arcana Famiglia ~La Primavera~

Cím: La primavera
Kiadta:  Filia, 2012.január
Írta: Watarumi Naho ( HuneX)
Illusztrálta: Sarachi Yomi



Tekintsétek meg a TV-reklámját az eddigi AF light noveleknek.




Nohát, meg kell mondjam gyorsan kiolvastam.(^○^) Meglepően egyszerű volt olvasni, és a történet csak úgy vitt magával, nem unatkoztam egyáltalán. A könyvben két történet van, és mindegyik 3-3 napot ölel fel.
 Az első januárral kezdődik, vagyis mikor Felicitá először látogat el az Arcana Famigliához mint újsonsült tag. Még nem igazán ismer senkit Lucán kívül, bár Novával néhányszor találkozott már mivel unkatesók a vidéki kis házukban, de sosem tudtak baráti beszélgetést folytatni lévén hogy Nova, hát tudjuk nem egy barátságos típus. Libertát is ismerte Felicitá arcról, évenként 1x, 2x ő is ellátogatott hozzájuk, de csupán ennyi. 
Mondo megbízza Jollyt, hogy adjon Felicitának egy küldetést, ami nagy jelentőséggel bír, hiszen ez az első feladata mint Famiglia-tag, úgyhogy mindent meg akar tenni, hogy sikerüljön. A feladat pedig, hogy vizsgálja meg és elemezze a Fő Arkanákat, személyesen. Nem igazán érti mit várnak el tőle, de nem habozik és az alapoktól kezdi el faggatni Jollyt. Név, kor, Arcana, hobbi stb., erre Jolly rávágja milyen uncsi dolgok ezek már, inkább azt kellene kérdezni mondjuk van-e barátnője. Imádom hogy Felicitának nem esik le, így csak hozzáírja Jolly trollkodásához. Itt amúgy elkezd flörtölni Fellel, és mikor egész közel megy hozzá Felicitában megmozdul valami biztonsági funkció, és nekitolat a falnak.Kicsit se távozik futva a laborból. Utána Pacéhez megy, aki viszont látásból ismeri. Itt egy kisebb csetepaté lesz, két kézzel megállít egy gőzhajtású kocsit Pace Felicitá megrökönyödésére. Pace magas, és a könyvben meglepően sokszor volt komoly, és mondott igazán mély dolgokat, szeretem amikor ilyen. (^^)ニコ Aztán Debitóhoz irányítja őt, ott ismét lesz egy csetepaté, de egy sokkal nagyobb, a kaszinóban meggyűlik a baja pár vendéggel, és nekikmegy puszta kézzel, és egy nagyobb verekedés alakul ki. Nekem ez új volt, mert mindig a pisztolyával láttam harcolni, de egy ilyen Debitónak már sehogyse tudnék ellenállni. Ja, és tetejébe, ezt mind zenére csinálja! Ráadásul Felt is felkéri táncolni közben. (*´∇`*)
Vége az első napnak, hazamegy Fel Lucához, aki ezzel várja: " Fürödni parancsolsz? Valamit enni? Vagy netán..." (゚▽゚*)▽゚*)▽゚*)▽゚*)▽T*)ニパッ♪
És megkérdezi Lucától van-e barátnője, de nyomban leugatja Felt ne hallgasson Jollyra.
Következő nap Libertát és Novát kérdezi meg, illetve Dantét, utóbbi megkérdezi van-e kedve vacsorázni vele és egy "igen fontos vendéggel", de elutasítja, mert elígérkezett Lucának. Dante persze randinak hívja. Mondót és Sumirét hiába kérdezte, nem adtak választ neki, panaszolja Felicitá Lucának, aki azt mondja talán nem is fontos megkérdezni őket. Itt elmeséli, hogy Sumire anno sokszor megdorgálta őt mert betartatlan ígéreteket tett Felicitának kiskorában, mikor sírt és valamivel meg akarta nyugtatni.
Harmadik, és egyben az utolsó nap, nagyjából kész lett Felicitá, és összeírta a dolgokat.De csak nem hagyja nyugodni hogy Mondóéktól nem kapott választ, és reggelit visz be nekik, hogy hármasban költsék el. De útközben gondja támad, mert tele mindkét keze, és nem tudja kinyitni az ajtót. Jolly kuncog a háta mögött.Végül nagy nehezen csak megmozdul és kinyitja az ajtót neki, de jutalmat követel, és elvesz egy sütit a tálcáról, ami épp Mondoé, így nyomban visszateszi, és helyette elveszi Fel-ét.( vagy csak mondja, de mégsem veszi el?) Közben egy kellemes beszélgetést folytatnak Mondóról, és a végén mondja Jolly a jelentésbe írja be hogy " Jolly érdeklődik irántam."
Vége a napnak, és Nova ad tanácsot Felnek, hogy is kéne hozzáállnia a feladathoz. Felicitá aztán szobájába készül, de útközben Pacével találkozik, aki elmondja mit is akart ezzel Mondo tőle. Hogy megismerje jobban őket, és újfent gratulál mindenki , hogy Famiglia-tag lett, és egy pohár szőlőlét megisznak a tiszteletére.

A második történet a La Primavera, ami egy tavaszi fesztivál. Tehét 2 hónap telt el, és beköszöntött a március. Ez az első alkalom hogy egy ilyen ünnepségen résztvesz Felicitá, és Mondo mindent bevet hogy maradandó élmény legyen lánya számára. Kicsit túlmegy a célon.( ̄▽ ̄;)!!ガーン
Mindhárom napra ad feladatokat a Famiglia tagjainak, amit nem mondhatnak el Felicitának. Lucát meg is viseli az első nap. Reggel van, Jolly hívatja. Felicitá azt hiszi új feladatot kap, és nagyon izgul, de mikor belép a szobába meglepő látvány fogadja. Jolly középen, Luca, Debito és Pace fegyvereiket pedig rászegezik. Aztán meg mintha mi sem történt volna üdvözlik őt, és mondják ma elviszünk a La primaverára. Így össze is kapják magukat, és együtt eltöltik a napot. Értitek, együtt. Persze nem múlik el a nap, hogy ne vesznének  össze Jollyval, de Pacével nagyon is jól kijön, főleg mikor ebédnél Pace száján majdnem kiszalad hogy ezt amúgy Mondo találta ki, de még időben észbekap Jolly, és egy kanállal letömi a torkán a lasagniát. Utána Pace egy ideig próbál életben maradni.Végül csak kiderül miben settenkednek, ugyanis reggel azon kaptak össze Jollyval hogy elfelejtették lefoglalni ma estére az éttermet, mert az már évek óta szokás náluk hogy ilyenkor a kb. 80 ember elmegy vacsorázni és közben gyönyörködhetnek a tüzijátékban. De felicitának jó ötlete támad, mondja majd ő megcsinálja a vacsorát! Gyorsan össze is vásárolnak a piacon, a fiúk haza is viszik a cuccokat, és Lucával Felictá bevonul a konyhába, meg még pár szorgos kézzel. Estére készen is lesznek, közben jön Debito, hogy hozott jóképű pincérfiúkat. Utána meg egyszercsak azt látják valaki tépkedi ki a fákat gyökerestül a földből, kiderül Pace az, Jolly utasítására, aki pedig házi tüzijátékot készített, és Pacével azért tépkedteti ki a fákat hogy mindenki jól lássa.( a fákat persze visszateszik a jogos helyükre másnap) Ó, és ismét nem bír magával Jolly és flörtölget Fel-lel, olyanokat tud mondani hogy csak na, de mielőtt reagálhatott volna Fel Debitóék mintha megérezték volna gyorsan közbeléptek és elhesegették onnan Felt. Orra alatt motyogja Jolly " Túlságosan óvjátok."
Második nap. Dante nem engedi Fel-t felülni egy elefántra. Még egy kicsit bizonytalan vagyok valóban elefánt(?), de A Famiglia házi simogatót üzemeltet ideiglenesen a fesztivál miatt, és Dante nem akarta engedni a közelükbe, csak a testemen keresztül jelszóval, de Libertá egy pillanat alatt nekirontott Dantének, és kiütötte.A flamingókhoz.
Eztán elmennek a városba sétálni, Luca, Libertá, és Nova Felicitával.Libertá benevez egy verekedős-versenyre, amit szépen meg is nyer, de közben adódik egy kis bonyodalom, mert az egyik versenyző alkimista kék lángokat használt. De Libertá Arcanájával legyőzi, és nem győzi mondani ez mind Felicitá érdeme, aki kicsit maga alatt van mert ő nem tudott csinálni semmit. Libertá megnyerte a versenyt, és az arany tiarát úgy gondolja odaadja Mondónak. (Minek kell az neked?) De az aznapi feladatuk az volt, hogy adjon Felicitá valamit Mondónak, mert úgy tartják hogy akik e nap ajándékozzák meg egymást azok sosem szakadnak el egymástól. Elmennek egy kalap-boltba(ami Luca kedvence), és Luca kinéz Fel-nek egy kalapot. Nova megtudja egyet fizet kettőt kap akció van, és megkéri Felt nézzen neki valamilyen kalapot. A nap végén kiderül a turpisság, és nem győz sajnálkozni apján, hogy minek kellett ezért ekkora hercehurcát csapni. Ja, itt egy érdekes kifejezéssel találkoztam, mert lehobbitozta Libertá Novát. Nahát.
Végül jutalomként Mondo mindannyiuknak adott jegyet a ma esti cirkuszra, és Nova Felicitával együtt felavatta újdonsült kalapjukat.
Az utolsó nap tetszett nekem a legjobban. Elfelejtettem kijegyzetelni miközben olvastam( annyira faltam,lol), úgyhogy már nem tudom minden részletét, de a lényege hogy La Primavera alkalmából szoktak rendezni egy parádét, egy hajón! És Mondo megbízta őket tegyék Felicitának felejthetetlen emlékké ezt a napot, így Nova, Libertá, Pace és Jolly is kieszelte, inkább Jolly, hogy rabolják el az időközben utahimévé vált Felicitát. Utahime, olyan mint olimpián a fáklyavivő, inkább külsős szerepe van, és idén nem tudott eljönni a lány. De közben történt egy kis baleset, mert a lőporos hordó véletlenül felrobbant mikor sortüzeltek, és a Famiglia belepottyant a tengerbe. Kiúsztak a partra, és egyéb ruha híján a Primavérás rucik közűl kellett maguknak választani, így lett Felicitá utahime, kimonóban, Libertá Kalózkirály, Nova herceg, és Pace... egy gomba! (Jolly nem lett vizes) Jolly hatalmasat szólt be neki, hogy milyen jól áll, akár egész életedre is így maradhatnál._・)ぷっ
Aztán visszatértek a hajóra, ahol időközben áll a bál, és miközben táncikált Felicitá, Libertá leugrott a magasból, hátára kapta Felt, és hopp a csilláron termett, és lekiáltotta a tömegbe övé az utahime! Hát itt jól meglepődtem, ilyen felelőtlen dolgot hogy csinálhatnak, ráadásul még egy Kamikaze Kaito Jeanne-ként ledobott egy kártyát is, ami elégett kék lángokban. Persze volt itt veszekedés, főleg Nova részéről, de csak békesség lett, és megérkezett Mondo is Lucáékkal. Na és most jön egy キャー♪ o(>▽<*)(*>▽<)o キャー♪ momentum! Jolly előkészített Felnek egy új rucit az estére, és rögtön fel is kérte az első táncra. Felicitá izgult nehogy a lábára lépjen, de olyan ügyesen vezetett Jolly h elszállt minden gondja-baja. Utána persze mindenkivel táncolt még Felicitá, és úgy lett vége a napnak, hogy Dantével beszélgetett még, kicsit komoly hangulatú volt, mert már utalás volt Mondo egészségi állapotára, hogy lehet több ilyen Primavera nem lesz.

Megjegyzések