[beszámoló] Arcana Famiglia ~Unmei wo mawasu shoujo~

Cím: La Routa della Fortuna ~運命を廻す少女~
Kiadta: Filia, 2012. április
Írta: Watarumi Naho
Illusztrálta: Sarachi Yomi


Rekordsebeséggel olvastam ki, nem telt bele 2 napba se. Tegnap este is vagy fél háromig olvastam, és még akkor se nagyon tudtam letenni.(*^-^)ニコ
Main story megy benne, amin először kicsit elszontyolodtam, hogy nem eredeti történet, mint az előző, de seperc alatt rájöttem milyen kincsre bukkantam, hogy megvettem ezt a könyvet....
Ugyanis végre itt van Jolly routeja!!(*^・^)ちぅ☆(//▽//)☆ちぅ(^・^*)
Olvastam róla, hogy az Arcana könyvekben különös figyelmet szentel az írónő Jollyra, dehogy ekkorát azt nem gondoltam volna! És nemcsak hogy Jolly route, de még egy csomó eredeti, a játékban nem szerepelt jelenettel toldotta meg a történetet, amin pipacsvörös lettem. Úgy tűnik a következő könyv ( Mienai kokoro) a folytatása, amit majd csak októberben tervezek megkaparintani a negyedik könyvvel együtt.
Csak az új jeleneteket írom le, a main storyról nem esik szó, de azért előre mondom spoilereket tartalmaz  Jolly routera, akik még nem tudják mi fán terem ez a csodabogár.




A prológus Felicitával kezdődik, aki még csak 10 éves ekkor. Apja egy héten egyszer látogatta meg csak 3 éves korától kezdve, és ez nagy lelki traumát okozott neki. Nem értette miért nem lehet apjával, aki mindig csak azt válaszolta "még korai megtudnod", így elért odáig hogy rúgdosni kezdte apját, akit ez mély szomorúsággal töltött el. Olykor eljöttek a Famigliából néhányan( Libertá és Nova), de velük se alakult ki a felszínes kapcsolatnál több. Iskolába se járt, otthon Luca és Sumire tanították, neveltek mindenre, a világ számára csak ez a kis ház volt. Meghatódtam nagyon, hiszen olyan szomorú ・゚・(ノД`;)・゚・
Aztán történt egy nap, hogy mikor hazajött apja, bent volt a szobájában. Hallotta hogy megjött az apja, de mégis úgy tett mint aki nem hallaná, és csak akkor ment ki mikor Luca szólt neki nagy örömmel.Persze mindenki tudta mi játszódik le a kicsi lányban. Mondo megdícsérte Felicitá rúgásait, aki erre Lucával gyakorolni kezdett, hogy fejlessze. Aznap veszekedtek, és Felicitá kirohant a házból, egyenesen az erdőbe baglyával. És ott találkozott először Jollyval.
Ugrunk az időben, április, Mondo bejelentette a Duellót stb. Feladatot kap Felicitá Jollytól, hogy hozzon virágokat anyja kertjéből. Luca is elkíséri, hogy megnyugodjon a szíve, elmondja Jollyt kitiltotta Sumire a kertből. Bemennek Jollyhoz, és mondja pedig arra számított csokrot készít Fel a virágokból ( amiről lebeszélte Luca).
Megkérdezi Fel Lucától miért viselkedik így Jolly, azt mondja már ezzel a stílussal jött a világra, és szerinte nincs senki akit szívből szeretne. Ó, és kiderült Luca titkoskertjének a neve Pianta.
Újabb feladatot kap Jollytól Felicitá, Debitót hozza el, de mint tudjuk nem sikerül, visszamegy Jolly szobájába csüggedten. Itt pediglen, egy hatalmas jelenet következik! Rájön Fel Jolly milyen kedves valójában, mert nemcsak Debitóért aggódik, de még Pacét is olykor-olykor ellenőrzi, hogy nem fáj-e semmijük. Oké, mondjuk ez így nem teljes mértékben igaz, mert Jolly csak egy újabb kísérletnek tekinti őket, bár ezen lehetne vitatkozni, mert Elmo is az, mégis szereti őt. Felicitá érdeklődik a kutatásai iránt, és Jolly levezeti a laborjába, ahova szigorúan tilos bárki emberfiának bemenni. Sötét, ráadásul büdös illat terjeng a helységben, Jolly mondja ő már hozzászokott, és nem érzi. Felicitá aggódik érte, tudja Lucáról hogy ha belefeledkezik az alkímiába, az időt észre se veszik, így mondja Jollynak ki kéne mennie a szabadba, vagy inni egy csésze teát, erre felhorkan Jolly, hogy "Luca nevelése", de csak nem tágít Fel és megígérteti Jollyval legközelebb igyanak meg ketten teát. Utána megmutatja Jolly a homunculusokat, hogy végképp elvegye a kedvét az egésztől, és ezután biztos nem akar majd vele teázni. Persze sokkolta a látvány, a még darabokban heverő testek, és megkérdezi miért csinálja ezt. Erre csak azt válaszolja Jolly miért kell mindig okot keresni a dolgokban, de akárhogy próbál nem lát Arcanájával Jolly szívébe. Kitessékeli Felt az ajtón, kajánul vigyorogva na gondoltam, beijedt tőlem. Az ajtóból még egyszer visszafordult Fel, és csak úgy mellékesen közli, ja a tea még áll, ne felejtse el. Jolly álla leesett.(ノ´▽`)ノオオオオッ♪
Fel megkérdezi Lucától miért utálja annyira Jollyt, azt válaszolja Jolly nem olyan akit csak úgy szeretni, vagy utálni lehet. Tehát mégse utálja.
Eztán jön Piccolino, Elmo, és találkozik néhányszor a városban Fel vele. Néha elfogja a rosszullét Elmót, aki ilyenkor elővesz egy dobozból egy cukorkához hasonló vmit, amitől szerinte meggyógyul. Egy képeskönyvben látott violát, amiből Jolly neki készített cukorkát ( Sumire kertjéből elcsente a virágokat).  ヽ(*^^*)ノ Elmo szeretne adni vmit aki "számára fontos", és Felicitá segítségét kéri, aki persze ekkor még nem tudja Jollyról van szó. Csinálnak együtt virágcsokrot neki, amiből egy szálat odaad Felnek Elmo. Luca otthon repesve várja, és mikor megtudja egy fiútól kapott virágokat, hát majdnem olyat mondott hogy, de még idejében átformálta szavait egy sokkal illőbbre,lol Néha úgy fejen rúgnám, komolyan.
Később Lucával találkoznak Elmóval, és kiderül ismeri Jollyt. Luca rávágja biztos törvénytelen gyermeke, de Fel visszavágja csak azért mert fekete a haja, ugyan már, ennyi erővel te is lehetnél az! Yessss
Eljön a vacsoraidő, Jolly sehol. Mondo kötelezővé tette mindenki számára a vacsorán meg kell hogy jelenjenek, de mostanában Jollyt nem látták az asztalnál, sőt reggel sem. Senki nem aggódik, Debito egyenesen azt mondja ki sem kéne hogy jöjjön a laborjából. Felicitá nem gondolta volna ennyire hidegen hagyja őket, mégiscsak családtag, és kapja magát, és mindenki megrökönyödésére feláll az asztaltól és leviharzik a konyhába, hogy készítsen Martha neki valami vacsit, amit levisz Jollynak a laborba.
Mikor leér egy nagyon felindult állapotban találja Jollyt. Felgyújtja a homunculusait, nagyon ideges, Fel ha nem makacskodott volna be sem engedi. Aztán meglátja egy virágcsokrot. Bekukkant a szívébe, és meglátja Mondót. Elmesél neki mindent Jolly, hogy veszélyben van Mondo, ezért csinálja mindezt. Fel pedig mindenáron segíteni akar, és rájön hogy tudja erősebbé tenni Arcanáját. "Jobban meg akarlak ismerni".-mondja Jollynak, aki beleegyezik, hogy ezentúl amint lehet, töltsék együtt az időt, hogy feltornázzák Fel erejét. Fel időközben egyre furcsábban érzi magát, az érzések összekavarodtak benne, és hát teljesen beleszerelmesedett, de még ezt nem tudja.
Az epilógusban Jolly szemszögéből látjuk a prológusban leírt esetet, amikor először talizik Fellel. Mondo elhurcolta, hogy nézze meg a lányát, de még időben elszökött tőle Jolly, és elbújt az erdőben, hogy majd ha visszamegy Mondo, csatlakozik hozzá. A kislánnyal való találka különösebben nem foglalkoztatja, de mikor ránézett Fel kényelmetlenül érezte magát. De gondolja a kis fehér ruhácskájából ítélve biztos ő is az a típus, akinek az álma " menyasszony szeretnék lenni" baromság. Hát mellétrafált.
Itt még elmondja utálja a gyerekeket. Luca!

Szal szétizgultam rajta magam, alig tudtam aludni. A limited editiont vettem meg, amihez járt egy minidramaCD Lucával és Pacével. Aki szeretné szívesen feltöltöm neki:3 ( A negyedik könyvhöz Jolly és Mondo minidrama lesz!)

Megjegyzések