[VN összefoglaló] Black Wolves Saga ~Last Hope~ ( Prológus + Rath route )


Újévig Mamáméknál voltam családdal, nem volt net, de helyette volt épp elég játék, amivel elüthettem az időt.  BWS 2.részét is végigjátszottam, és amint befejeztem egy-egy routeot rögtön le is pötyögtem , mert tényleg fantasztikus egy élmény volt. Már régóta vártam a folytatását, ami nem is igazán folytatás, inkább egy remake-je az elsőnek, csak egy másik szemszögből.



Prológus-féleség
Nem is tudom hirtelen hol kezdjem,mert valami fantasztikus volt minden tekintetben ez a játék.  Végülis a történet ugyanaz maradt, csak most a Wolves szemszögből mesélték el,  és sokkal több romantikát belecsempésztek.  Bevallom én azt hittem folytatni fogják, ahonnan az első rész abbamaradt, de helyette tök máshogy oldották meg, és… tetszett.  Bár volt bennem egy kis kétség, hogy fog így alakulni a történet, mivel mielőtt Mejojoék elvihették volna Fionát a toronyból születésnapján,  előző nap délutánján- miután elállt a sűrű eső- a kutyikkal kimehetett sétálni a kertbe, ahol Rath túszba ejtette, és elmenekültek északra.
Senki nem változik meg, mármint ugyanaz maradt mindenki személyisége , ami a kezdet kezdetén volt persze, és akármi is a kezdet a tényeket nem változtatja meg, így a végkifejlet se lehet annyival másabb értelemszerűen mint az első játékban, mégis sikerült a GOOD  ED-ben olyat varázsolniuk, ami méltó a játék címéhez, a Last Hope-hoz.  Nagyon tetszett a címválasztás, annyira illik hozzá,  mert a Bloody Nightmare óta csak ez járt a fejemben, hogy lehetne mégis úgy alakítani, hogy Fiona boldog lehessen, nem valami ál-boldogságban, amit az agya talált ki a sok szörnyűség miatt ami történt vele, hanem mégis egy olyan végkifejlet, amiben megtalálja az igaz boldogságot, ami sosem adatott meg neki. Persze egy ilyen hátterű történetben nem lehetséges egyszerűen hogy senkinek ne essen baja, és mindenki boldogan éljen, míg meg nem hal, de az már valóban nevetséges is lenne.
PSP-n játszani másabb hangulatú is volt csöppet, mert akármikor játszhattam vele, így sikerült a karácsonyt is átjátszani, meg az éjszakákat, és még csak Rath-ot fejeztem be.  Nem mesélte el ugyanazt kétszer  a történet, szem előtt tartotta rendesen hogy azok játszanak vele akik már az elsővel is játszottak, úgyhogy felesleges szófosás nem volt, és ha érintett is olyan témát amiről már tudhatunk egyet s mást, akkor olyat mondott róla amit még nem tudhattunk. Az elbeszélést pedig külön ki kell emelnem, mert gyönyörű volt. Nem tudom ki írja , de nagyon szeretnék tőle olvasni egy könyvet, mert komolyan élvezet olvasni, csak ámulok hogy lehet ilyen gyönyörűen írni. Rejet-et nem tudom hová méltatni már.
Jöjjön akkor Rath végigjátszás. De nem fogok belemenni a történetbe részletesen, csak pár spoileres-gondolatot érintek, mert a történetmesélés elég sok időmet elvenné. ( Ettől függetlenül elég hosszúra sikerültek)
Rath Vogart

Most már értem miért Rath köré fonódik a történet. Az első játékban nem tudtunk meg sok mindent a farkasokról,  és bár választható karakter volt Arles, Guillan és Rath nem tudtunk meg róluk annyit, mint mondjuk Mejojoékról, viszont itt megfordult a kocka.
Gyűlölöm Mejojoékat, különösen Mejojót, mondjuk ez nem újdonság, de Rath végigjátszása alatt is bővült a lista, ami hozzáadható az ördögi testvérpár gonoszságához, amiről azt hittem már nem lehet bővíteni.
Rath anyját, nővérét lemészárolta Mejojo, mikor életbe lépett a Farkasvadászat rendelet.  (Valami eszméletlen nagy kommunista lenne Mejojóból. Brrrr) A bátyjáról azt hitte meghalt, mert Mejojóék elhíresztelték, holott ugye sikerült megmenekülnie. 
8 éves volt ekkor.
Azóta egyedül járta az erdőket, és senkiben nem bízhatott meg, mert akkor megölik. Ha nem ölsz, megölnek. Az emberekbe azt a téveszmét ültették bele, hogy a farkasok az okozója Zodivának, a rejtélyes járványnak, amire azóta se sikerült ellenszert találni. A vicc az, Mejojoék valószínűleg már kifejlesztettek egy ellenszert a palotában, mert egyszer elszólták magukat, hogy tudják a Robeira-faj vére meggyógyítja a betegséget. Erre már nem tudok mit mondani. Hogy fér el ennyi gonoszság egy testbe?
Rath is megfertőződött a járvánnyal, és  a farkasoknál ez vérszomjjal jár.  Kiskorában történt vele, hogy egy kislány segített neki mikor a halál küszöbén volt, ő volt az utolsó ember, aki emberszámba vette. De nem tudta letűrni hatalmas vérszomjat,és megölte a lányt. Ez azóta is kísérti, mint valami  rossz ómen, és képtelen szabadulni a bűntudattól, és attól az érzéstől hogy nem szabadna a világon léteznie. Hatalmasat fordul a világ benne, mikor újra találkozik egy ilyen lánnyal, Fionával, és magával kerül összetűzésbe.  Szép lassan aztán megbocsájt magának, és elfogadja önmagát Fionának köszönhetően. Rathot nem a bosszú vezérli, mint mondjuk Arles-t, bár benne is megvan a vágy, hogy saját kezével kivégezze családja gyilkosait, mégse azt tartja szeme előtt célként mindenáron. Látja hogy nem helyes amit a farkasok művelnek, és látja a pusztítást amit véghezvitt Mejojo az emberek szívében, ami ellenük fordította.  Tele van bizonytalansággal, magával vitatkozik, és ami a legszembetűnőbb: tele van szomorúsággal.
Gyönyörű, ahogy szép lassan kinyílik Fiona előtt, apránként megváltozik, elkezd újra mosolyogni. Újra elkezdi érezni az ételek ízét, és sikerül Fionának meggyógyítania, mind fizikailag a vérének köszönhetően, és lelkiekben is támogatja.  
Rath felkerült a kedvenc listámon az első helyre.
Ami  a GOOD ED-et illeti, ott egy hatalmas ütközetben küzdenek meg a farkasok a királyi hadsereggel, aminek létszámáról ugyan nem volt szó, de valószínűleg többszöröse volt a farkasokének. Arles jó stratéga, és körbekerítette a sereget, sikerült  pánikot keltenie, ami szétrebbentette  a serege. Fiona volt a csali.
Mejojo pedig bekapta, pedig tudta csapda, mégis elbizakodott volt. Rath megküzdött Mejojóval, és Augerrel az égő erdőben, Mejojo kiszúrta a szemét, amelyik még látott, Fionának pedig a tenyerét szúrta át, meg mintha még máshol is. Aztán mikor készült volna végezni velünk,  elérte a vég, a terjedő tűz beterítette. Azt az ordítást amit ott csinált! Auger pedig önszántából követte, hogy neki is olyanja legyen mint bátyjának, és mikor Rathtal együtt átszúrtam Mejojo torkát, Auger csak őrülten táncikált, és röhögött, és beleveszett a lángokba. De durva volt!

Arles, Guillan eltűnt, de Fiona hiszi hogy valahol életben vannak. Nessót, és az apját Mejojo még a harc előtt megölte, szörnyű volt látni Nesso meglepett arcát, ahogy halálra szurkálják a testvérek a palotában.  Érezte mi rejlik a szép tekintetük mögött, és szerintem valahol fel is készült rá nem marad büntetlenül az ellenszegülése, de sosem gondolta volna ilyen formában fog ez véget érni szerintem.  Mégiscsak lovag Nesso, és a szeme előtt csakis húga biztonsága lebegett. Túl jóhiszemű volt… Őt nagyon sajnálom. Nesso különben is mindig akkor bukkant fel a történetben mikor a legkevésbé számítottam rá, és mindig akkor amikor segítségre szorultam, amikor már nem volt kihez fordulnom. Például mikor tudtam ha nem sikerül ebből kikeverednem elfogat Mejojo, és semelyik porcikám se vágyott vissza a palotába Mejojóhoz, hogy aztán kénye kedve szerint kínozhasson.   Vagy mikor a bialessi ütközetnél felbukkant, amikor egyáltalán nem számítottam rá, és megküzdött Arles-szel. Az egy epic párbaj volt!
Szal a végén a farkasok és mindenki meggyógyult a járványból, nekem és Zarának köszönhetően. Julian lett a király, és eltörölte a Farkasvadászat rendeletet. Persze a gyűlölet nem egyik napról a másikra tűnik el, de az emberek már nem vadásszák a farkasokat, és újra együtt tudnak élni, farkasok és emberek. Erre példa Fiona és Rath, akiknek már született 2 kis gyerekük, egy ikerpár, egy kisfiú és egy kislány, egyikük anyjára üt, ő ember, másik apjára üt, ő pedig farkas. Egy kis házban élünk egy szép erdőben, boldogan.
Rath sajnos vak maradt, de ez nem akadályozza meg hogy megszerezze a napi betevőt családjának.  Az a Rath aki volt a történet elején, és amivé vált mintha két teljesen más valaki lenne. Egy teljesen új embert faragott belőle Fiona, olyasvalakit aki boldog. Fiona alapból erős személyiség , és valami piszokul okos.
Nagyon élveztem Rathot, különösen a romantikus jeleneteit, és igen, voltak csók CG-k is. Hajj, mindenképpen újrajátszom majd ha befejeztem:D

BAD ED: Rath-tal menekülni próbálunk az égő erdőből, de Fiona teste nem bírja. Rath lefektet, majd Auger megtalál minket és végez velünk.

Megjegyzések