Danzai no Maria ~The Exorcism of Maria~ ( Kraus/Zead)

 Kraus 
Szerelem első látásra, ilyen volt Kraus nekem. Aztán megismertem, és nagyot koppantam, a tökéletes szerelmi csalódás.
A belépője óriási volt, és úgy egészében a pasi is, nem beszélve a démon-dívájáról, Portogieserről, aki nélkülözhetetlen egyéniség Kraus mellé.
Maria gyerekkori barátja, akivel 6 éves korában találkozott először. Hánytatott sorsú gyerekkora volt, ahogy Mariának is. Jeruzsálemben született, de szülei gyorsan lepasszolták mikor furcsán kezdett viselkedni, mert látta a démonokat. Jó pénzért eladták egy német árvaháznak, amit az egyik kolostor üzemeltetett, örökbefogadta egy pénzes család, akik mit sem tudtak képességéről. Nem telt bele sok idő, míg onnan is kicsapták, sehol nem tűrték meg csapongó, erőszakos természete miatt. Maria védte meg a kötekedő gyerekektől a kolostorban, ő volt az első aki kedves volt vele, annak ellenére hogy tudta miféle. Utána elválaszthatatlanok voltak, Kraus számára Maria lett a világ közepe. Miatta vált démonűzővé, hogy erősebb legyen, kötött szerződést Portogieserrel, és követte Mariát hosszú útján Japánba.
Kraus szemberebbenés nélkül odaadta az életét más route-okban, ha Mariáról volt szó, és már itt sejteni lehetett milyen erős a kötelék közöttük.
Az ED2-ben Kraus megküzd Azazellel, de megszállja a démon, és felszínre törnek rejtett vágyai. Asszem itt ért az elsőcsalódás, mert ugyan félig önmaga volt, és bizonyos értelemben kihasznált, de ez akkor se mentség hogy majdnem megerőszakolt, mégha ezzel sikerült becsapnia Azazelt. Aztán tipikusan meg kell küzdeni az érzéseivel, hogy melyiket tartja fontosabbnak, Istent vagy a szerelmet. (T_T)
Mikor Istent választotta lemondtak az érzéseikről, visszatértek a Vatikánba, Mariát betuszkolták egy zárdába, és onnan figyelte álmodozva az időközben még bishibbé vált Kraust ( eltelt pár év), aki amúgy le se szarja.
ED1-ben visszatért Mariához, mikor az éppen meggyónt Munakatának érzései felől, és berontott a templomba. Ott megvolt a vallomás, amit szóról szóról halott Munakata, és nem győzte szétrebbenteni őket. Szerintem irtó nyálas és gáz volt ez a megoldás, blah.
A legjobb az egészben az Kakihara Tetsuya, ő adja a hangját Portogiesernek is, amire egyébként nem jöttem volna rá magamtól, mert annyira elmélyíti a hangját, hogy alig tudtam felismerni. Meg amúgy sokszor nyomja a német szavakat, amiktől szívecskés lettem mindenhol, különösen az "Igen, mein Herr" loool Nem lehet elégszer hallani, mikor németül beszél, mindig rámjön a "na ismételjünk németet" hangulat.
Zead
A Hellfire-höz tartozik, a gonoszok csoportjába, és valamiért sokkal szimpatikusabbak ők mint a démonűző-csoport, mert nincs bennük ez a hülye-felfogás, hogy nem lehet összeegyeztetni a szerelmet Istennel, mondjuk náluk mással kerül összetűzésbe, név szerint Fateherrel ( akinek végre le tudom írni a nevét).
Mikor Maria megszabadul Urieltől, újra szerződést kötett vele Fateher egy nagy erejű démonnal. Ami aztán szép lassan felemészti. Eltűnik az igazi Maria, helyébe egy kegyetlen emberölő démon kerül, és ez egyedül Zeadnek szúr szemet. Rájön mennyire hiányzik neki a régi Maria, aki még kedves volt vele, és eldönti megszabadítja a démon rabságától. Nagyon szép az az út, amíg erre rátér, közben néha kapcsolatba kerül az igazi Mariával, aki a segítségét kéri. Élet-halál küzdelmet vív a démonnal, és megnyeri, egyúttal Maria ex-démonját is, így 2 démonnak ad helyet már magában. Fateher áldását adja rájuk, hogy addig nem kell Mariának új démon, amíg Zead elvégzi azt a munkát, amit eddig Maria csinált a démonnal. Nem tűnt úgy Zeadnek ez nagy fáradtságba kerülne, de kétlem hosszútávon bírná, és csak idő kérdése mikor szakad el a cérna, mert hát az élete mégjobban megrövidült Zeadnek, és Maria ugyan megszabadult Azazel átka alól, mivel szerződést kötött a démonnal halál után lelke a pokolba kerül. De boldognak tűnnek ennek ellenére, úgyhogy eddig Hiyori után ez tetszett a legjobban.
A SAD ED-ben Mariát nem szabadítja meg senki, és lassan eltűnik teljesen....
Zead volt az, akiből nem néztem ki ennyire aranyos tud lenni, tökéletes ellentéte Krausnak.^^

Megjegyzések